Eduskuntavaalit 2019

Keskustan Pohjois-Pohjanmaan piirin nimesi kansanedustajaehdokkaat piirikokouksessa Tyrnävällä 13.10.2018. 

Keskustan Pohjois-Pohjanmaan kansanedustajaehdokkaat ovat:

Sipilä Juha Kempele
Kinnunen Mikko Reisjärvi
Rantakangas Antti Haapavesi
Pylväs Juha Ylivieska
Mattila Hanna-Leena Raahe
Niinikoski Eija-Riitta Nivala
Parviainen Ulla Kuusamo
Aittakumpu Pekka Oulu
Ylitalo Jussi Tyrnävä
Riekki Vesa Pudasjärvi
Lehtonen Marjut Oulainen
Nikula Lauri Oulu
Kisner Susanna Oulu
Patana Tuija Oulu
Moilanen Riikka Oulu

Oulunlaiset eduskuntavaaliehdokkaat

Oululaiset eduskuntaehdokkaat olivat:

Pekka Aittakumpu

Aittakumpu Pekka, Pastori , FM

Pekka Aittakumpu on 37-vuotias pastori ja perheenisä Oulusta. 
Lapsuutensa ja nuoruutensa hän asui Koillismaalla, Kuusamossa. Aittakumpu vaikuttaa muun muassa kaupunginvaltuustossa ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin valtuustossa.

- Yhteisten asioiden hoitamisessa lähtökohtanani ovat kestävät perusarvot, Aittakumpu sanoo. - Kun kehitämme ja rakennamme jotakin, perustan tulee olla kunnossa. Silloin työmme kestää ja koituu yhteiseksi hyväksi.

Aittakumpu korostaa, että koko maata tulee kehittää tasapuolisesti ja että ihmisestä täytyy pitää huolta aivan elämän ensihetkistä sen iltaan saakka.

- Tuemme heikkoa ja rohkaisemme katsomaan eteenpäin. Tulevaisuutemme on erityisesti lapsissa, nuorissa ja perheissä.

Kisner Susanna

Kisner Susanna, Sairaanhoitaja, lastensuojelun päivystysperhehoitaja

Olen 38v äiti, sairaanhoitaja, lastensuojelun päivystysperhehoitaja, TtK, kansainvälisen syöpäsairaalahankkeen projektipäällikkö/konsultti ja tuleva TtM.

Olen Oulun kaupungin varavaltuutettu, hyvinvointilautakunnan varsinainen jäsen, Pohjois-Pohjanmaan Sairaanhoitopiirin puheenjohtajan varajäsen, Oulun Seudun Perhehoitajat ry:n hallituksen sihteeri sekä Keskustapuolueen Oulun alueen hyvinvointityöryhmän puheenjohtaja. 

Minulle tärkeitä teemoja ovat hyvinvoinnin edistäminen, syrjäytymisen ehkäisy ja yksinäisyyden vähentäminen sekä työpaikkojen lisääminen ja yrittäjyyden tukeminen.

Moilanen Riikka

Moilanen Riikka, hallintotieteiden ylioppilas


Nikula Lauri

Nikula Lauri, Vanhempi konstaapeli, nettipoliisi

Olen 35-vuotias poliisi, perheenisä ja sopivasti urbanisoitunut maalaismies Oulusta. Juureni ovat Oulaisissa ja Pudasjärvellä. Kaupungin ja maakunnan luottamustoimissani olen halunnut edistää erityisesti alueellista tasapainoa. Harvaan asutut alueet ja kasvukeskukset, kylät ja kaupungit hyötyvät toistensa elinvoimasta, eivät toistensa kustannuksella.  

Poliisin työssä yhteiskunnan vallitseva tila on päivittäisen tarkastelun alla. Turvallisuusympäristön muutokset, lainsäädännön toimivuus ja resurssien riittävyys ovat jatkuvassa käytännön testissä. Työtehtävät nuorisorikostutkinnassa ja nettipoliisina ovat tuoneet näkökulmaa varsinkin lasten ja nuorten haasteisiin.  

Työn, luottamustoimien ja perhe-elämän lomassa etsiydyn mielelläni luontoon. Metsästys, metsänhoito ja koiraharrastus tuovat nekin oman näkökulmansa yhteiskunnan toimintaan. Haluan tuoda valtakunnanpolitiikkaan itseni kokoisen annoksen pohjoissuomalaista heinäntekojärkeä.

Patana Tuija

Patana Tuija, Arkkitehti

Tässä teille nuori nainen Oulusta! 

Olen kulkenut polkuni halsualaiselta maitotilalta urbaaniin kaupunkiin arkkitehdiksi.

Sydäntäni lähellä on liikunta ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen - jälkimmäisen osalta erityisesti rakennettu ja luonnonympäristö sekä hyvinvoinnin edistäminen. 

Näihin asioihin olen päässyt vaikuttamaan toimimalla Oulun Keskustanuorten puheenjohtajana, Oulun yhdyskuntalautakunnan varajäsenenä sekä työpaikkani luottamusmiehenä.