Eduskuntavaalit 2019

Keskustan Pohjois-Pohjanmaan piirin jäsenvaalin alustava tulos kansanedustajaehdokkaista

Keskustan Pohjois-Pohjanmaan piirin jäsenet äänestivät jäsenvaalissa kansanedustajaehdokkaista 15.-16.9. Ennakkoäänestys suoritettiin keskiviikosta perjantaihin 12.-14.9. 

Keskustan Pohjois-Pohjanmaan piirin eduskuntavaaliehdokkaat nimetään piirikokouksessa Tyrnävällä 13.10.2018. Kahdeksan (8) eniten vaalissa ääniä saanutta henkilöä piirikokous nimeää kansanedustajaehdokkaaksi. Sijoilla 9-15 on viiden (5) ehdokkaan muutosoikeus. Muutosoikeutta käytettäessä voidaan ehdokkaaksi asettaa myös sellainen henkilö, joka ei ole ollut ehdokkaana jäsenäänestyksessä

Äänestyksen alustava tulos on seuraava:

Oululaiset jäsenvaaliehdokkaat olivat:

Pekka Aittakumpu

Aittakumpu Pekka, Pastori , FM

Pekka Aittakumpu on 37-vuotias pastori ja perheenisä Oulusta. 
Lapsuutensa ja nuoruutensa hän asui Koillismaalla, Kuusamossa. Aittakumpu vaikuttaa muun muassa kaupunginvaltuustossa ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin valtuustossa.

- Yhteisten asioiden hoitamisessa lähtökohtanani ovat kestävät perusarvot, Aittakumpu sanoo. - Kun kehitämme ja rakennamme jotakin, perustan tulee olla kunnossa. Silloin työmme kestää ja koituu yhteiseksi hyväksi.

Aittakumpu korostaa, että koko maata tulee kehittää tasapuolisesti ja että ihmisestä täytyy pitää huolta aivan elämän ensihetkistä sen iltaan saakka.

- Tuemme heikkoa ja rohkaisemme katsomaan eteenpäin. Tulevaisuutemme on erityisesti lapsissa, nuorissa ja perheissä.

Huttu-Hiltunen Antti

Huttu-Hiltunen Antti Maanviljelijä, opettaja

Moro, olen Antti Huttu-Hiltunen, maanvilj./opettaja/KM Oulun Ylikiimingistä, Sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja., kaupunginvaltuutettu ja Oulun Energian hallituksen jäsen.

Yhteisissä asioissa korostan maatalouden merkitystä Suomelle. Ruoka-ala työllistää 340 000 ihmistä, mikä on 13 % työllisistä. 3 vuotta on jo kärsitty ilmastosta johtuvista satovahingoista. Viljelijöille on saatava kiireesti kansallista kriisitukea nyt eikä ensi vuonna.

Tärkeä panostuksen kohde ovat biovoimalaitokset, joissa lähienergialla tuotetaan lämpöä ja sähköä kuntalaisille. Rakenteilla oleva Oulun Energian Laanilan biovoimalaitos ja Ylikiimingin koulun hakelämpölaitos ovat hyviä esimerkkejä.

Nopeasti pitää myös lääkäriin päästä niin kuin työterveyshuollossa. Hyvinvointia eivät ole pelkästään terveet päivät vaan myös hoitopäivät. 

Kisner Susanna

Kisner Susanna, Sairaanhoitaja, lastensuojelun päivystysperhehoitaja

Olen 38v äiti, sairaanhoitaja, lastensuojelun päivystysperhehoitaja, TtK, kansainvälisen syöpäsairaalahankkeen projektipäällikkö/konsultti ja tuleva TtM.

Olen Oulun kaupungin varavaltuutettu, hyvinvointilautakunnan varsinainen jäsen, Pohjois-Pohjanmaan Sairaanhoitopiirin puheenjohtajan varajäsen, Oulun Seudun Perhehoitajat ry:n hallituksen sihteeri sekä Keskustapuolueen Oulun alueen hyvinvointityöryhmän puheenjohtaja.

Minulle tärkeitä teemoja ovat hyvinvoinnin edistäminen, syrjäytymisen ehkäisy ja yksinäisyyden vähentäminen sekä työpaikkojen lisääminen ja yrittäjyyden tukeminen.

Kolmonen Jukka

Kolmonen Jukka, Pastori, yrittäjä

Politiikka on yhteisten asioiden hoitamista. Kukaan ei voi yksin saada politiikassa mitään aikaiseksi. Yhteistyötaidot ratkaisevat yhteisten asioiden hoitamisessa.

Palvelukseen tarjoutuu kokenut kunnallispoliitikko, jolla on laaja ja monipuolinen työkokemus pappina ja yrittäjänä.

Oulun valtuuston varapuheenjohtaja, 
Keskustan ryhmänpuheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu.

Nikula Lauri

Nikula Lauri, Vanhempi konstaapeli, nettipoliisi

Olen 35-vuotias poliisi, perheenisä ja sopivasti urbanisoitunut maalaismies Oulusta. Juureni ovat Oulaisissa ja Pudasjärvellä. Kaupungin ja maakunnan luottamustoimissani olen halunnut edistää erityisesti alueellista tasapainoa. Harvaan asutut alueet ja kasvukeskukset, kylät ja kaupungit hyötyvät toistensa elinvoimasta, eivät toistensa kustannuksella.  

Poliisin työssä yhteiskunnan vallitseva tila on päivittäisen tarkastelun alla. Turvallisuusympäristön muutokset, lainsäädännön toimivuus ja resurssien riittävyys ovat jatkuvassa käytännön testissä. Työtehtävät nuorisorikostutkinnassa ja nettipoliisina ovat tuoneet näkökulmaa varsinkin lasten ja nuorten haasteisiin.  

Työn, luottamustoimien ja perhe-elämän lomassa etsiydyn mielelläni luontoon. Metsästys, metsänhoito ja koiraharrastus tuovat nekin oman näkökulmansa yhteiskunnan toimintaan. Haluan tuoda valtakunnanpolitiikkaan itseni kokoisen annoksen pohjoissuomalaista heinäntekojärkeä.

Paloniemi Merja

Paloniemi Merja, Asiantuntija, ammatillinen koulutus

Työskentelen Suomen Yrittäjien asiantuntijana Pohjois-Pohjanmaan yrittäjien toimistolla, työalueenani on lähinnä Pohjois- ja Itä-Suomi. Olen rohkea yhteistyön rakentaja ja käytettävissä Oulun seudun ja koko Pohjoisen parhaaksi. Olen työ- ja elinkeinoelämän käytännön osaaja ja työotteeni on yrittäjämäinen.

Kevään 2019 eduskuntavaalit antavat suunnan lähestymistavalle suomalaiseen työhön, yrittäjyyteen, julkiseen sektoriin ja yhteiskunnallisiin muihin rakennemuutoksiin. Suomi tarvitsee nyt ja tulevaisuudessa joustavampaa koulutuksen ja työelämän sidosta - vahvempaa osaamisen kokonaiskäsitystä. Suomi saadaan kasvuun ja kohtaanto-ongelma kuriin työelämän ja koulutuksen välisellä kumppanuudella ja aidolla yhteistyöllä.  Sosiaaliturvan ja työmarkkinajärjestelmän kokonaisuudistus on toteutettava siten, että työn vastaanottaminen on kaikissa tilanteissa kannattavaa. Oman osaamisen vahvistaminen tuo ja luo työtä.

Syömme Euroopan puhtainta ruokaa. Sitä pitää suojella, mutta myös brändätä ja uudistaa maataloustuotantomme sekä huoltovarmuutemme säilyttämiseksi. Meidän pitää saada painopiste julkisen sektorinkin ruokatarvikehankinnoissa lähiruokaan. Julkisten palveluiden kustannukset tehostuvat ja -vaikuttavuus paranee avaamalla palveluja oman maakunnan yrittäjien tuotettavaksi.

Parkkinen Eeva-Maria

Parkkinen Eeva-Maria, Erityisopettaja, KM, Oulun Kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja


Tehoja kuin pienessä pitäjässä,
kädessä pysyy kynä, kaulin ja kirves.

Päätökset tehtävä arvot edellä,
ihmisten arjen asiat kuntoon,
yhdessä työtä tehden.

Patana Tuija

Patana Tuija, Arkkitehti

Tässä teille nuori nainen Oulusta!

Olen kulkenut polkuni halsualaiselta maitotilalta urbaaniin kaupunkiin arkkitehdiksi.

Sydäntäni lähellä on liikunta ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen - jälkimmäisen osalta erityisesti rakennettu ja luonnonympäristö sekä hyvinvoinnin edistäminen.

Näihin asioihin olen päässyt vaikuttamaan toimimalla Oulun Keskustanuorten puheenjohtajana, Oulun yhdyskuntalautakunnan varajäsenenä sekä työpaikkani luottamusmiehenä.

Siikaluoma Teuvo

Siikaluoma Teuvo, Alueasiamies

Olen 59-vuotias Kuusamosta Siikalaisesta kotoisin oleva alueasiamies. Työni on koko Pohjois-Suomessa Julkis-ja yksityisalojen toimihenkilöliitossa. Palkansaajajärjestössä olen ollut töissä jo 27-vuotta.

Tavoittelen Keskustan kansanedustajan paikkaa tosissaan!

Olen ollut uskollisesti ja aktiivisesti yli 30-vuotta Keskustassa opiskelijajärjestöstä puoluevaltuustoon.
Sotilasarvoni on reservin majuri.

Seurakuntahallintotyössä mukana yli 16 vuotta. Olen opiskellut Oulun yliopistossa pääaineena kansantaloustiedettä. Minulla on 3 aikuista lasta, jotka ovat opiskelemassa yliopistoissa.

Teema: Alkion hengessä palkansaajien puolesta ja rohkeasti pohjoisen hengessä.

Tikkala Sirpa

Tikkala Sirpa, Luokanopettaja, apulaisjohtaja

Sirpa Tikkala on 45v. perheenäiti, sosiaalikasvattaja ja luokanopettaja Oulun Jäälistä.  Hän työskentelee tällä hetkellä koulun apulaisjohtajana.  Lapsuutensa ja nuoruutensa Tikkala vietti Vihannissa.

- Opettajana koen olevani paljon vartijana. Suomen kilpailukyky perustuu osaamiseen.  On tärkeää, että opetukseen panostetaan ja pyritään siihen, että jokainen löytäisi vahvuutensa ja pääsisi niitä edelleenkehittämään.  Koulutuksen saavutettavuus on tärkeää myös alueellisen kehityksen kannalta, Tikkala toteaa. 

Tikkala vaikuttaa tällä hetkellä mm. Oulun kaupunginvaltuustossa, yhdyskuntalautakunnassa ja Keskustan puoluevaltuustossa. Kokemusta on kertynyt myös Oulun kunnallisjärjestön puheenjohtajana toimimisesta.

- Päätös ehdokkaaksi lähtemisestä ei ollut helppo.  Kansanedustajat ovat paljon vartijoina.  Lupaan tehdä parhaani, että keskustalaiset arvot näkyisivät entistä paremmin päätöksenteossa.